tisdag, november 13, 2007

Saffranskaka


Just idag kände jag att lussebullar skulle vara gott. Men dels är det lite omständigt att göra och dels är det lite lite för tidigt. Därför kompromissade jag lite och gjorde en saffranskaka. Sockerkaka med saffran. Jättegott, jätteenkelt, jättesnabbt!

50 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
1 pkt saffran
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
florsocker

Smörj och bröa en rund bakform, ca 25 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.

Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm.

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran och den varma mjölken med fettet. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten. Häll den i formen.

Grädda genast i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp.

Sikta florsocker över vid servering.

1 kommentar:

lina sa...

Åh, så gott! Jag får julkänslor nu, älskar saffran!