fredag, juli 13, 2007

Test av quorn

Vi har haft inlägget om quorn liggandes som utkast under tiden som vi filat på det lite. Nu är det klart och publicerat men det ligger under det datum som utkastet gjordes, 9 juli, så om ni rullar ner lite så ligger det där!

Quorn är varumärket på en ovo-vegetarisk köttersättningsprodukt som i huvudsak består av mykoprotein (svampprotein) och en liten mängdäggvita som framställs av Marlow Foods. Ursprungligen framställdes produkten i England (där tillverkningen fortfarande sker), och under 1990-talet lanserades Quorn i flertalet europeiska länder, däribland i Sverige år 1999. I Sverige säljer numera Axfoods och ICAs butiker Quorn och Quornprodukter under Quorns varumärke medan KF säljer det under sitt eget varumärke Signum. Quorn, som är rikt på både protein och kostfiber men har ett lågt fettinnehåll, marknadsförs främst till vegetarianer samt hälsomedvetna konsumenter. Det säljs som frysvara både som ett halvfabrikat i form av färs, bitar och filéer samt som portionsförpackad färdigmat.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Quorn


Bild från: http://quornse.e-path.co.uk/

/Maria

1 kommentar:

Anonym sa...

Om man kopierar in det i ett nytt inlägg och raderar utkastet får man det på den dag man publicerar...