Belgiska våfflor
Nu har vi varit hemma från Bryssel i en vecka. Men vi (eller iallafall jag) saknar redan de belgiska våfflorna. När jag kom dit hade jag en föreställning om att de skulle vara som de torra, smaklösa, mjuka, sladdriga äckliga våfflorna man fick i skolan lite då och då (för de ser väldigt lika ut)....
Men så fel jag hade! Vi provade att äta våfflorna både som de var, varma och mjuka och söta, men också med ett rejält lass med grädde och jordgubbar på! Mmmmmycket gott! Och billigt! 1,5 € kostade en vanlig våffla man fick i handen...
Jag lyckades också få med mig ½ kilo jättegod choklad för 8,7 € hem! Tres bien!
Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att åka till Bryssel igen, mest för att äta våfflor och choklad, den övriga maten vi åt var inte så mycket att hänga i granen. Det som går att säga om Belgiens matkultur, iallafall i turistdistrikten, är att det tydligen finns kaninstuvning på alla menyer och att varannan restaurang var antingen italiensk eller grekisk. Dessutom verkar man ha uppfattningen om att en bild på menyn lockar fler gäster, men för att locka oss hade man absolut behövt ha en betydligt mycket bättre matfotograf!Men så fel jag hade! Vi provade att äta våfflorna både som de var, varma och mjuka och söta, men också med ett rejält lass med grädde och jordgubbar på! Mmmmmycket gott! Och billigt! 1,5 € kostade en vanlig våffla man fick i handen...
Jag lyckades också få med mig ½ kilo jättegod choklad för 8,7 € hem! Tres bien!
Något ni vill tillägga Stina och Marielle?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar