fredag, juli 23, 2010

Tinells kladdiga chokladkaka

Mmmm... Ni vet redan att vi älskade Tinells, det fiiina fiiina caféet i Sundsvall, här kommer ett till recept från deras lilla kokbok.



Jag droppade ner lite grovt hackad vit choklad också så utan glasyr såg den ut så här:




Receptet:

3 ägg
1,5 dl mjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
200 g smör

Glasyr:
50 g smält smör
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smält smöret, blanda alla ingredienserna i en skål och vispa till en slät smet. Häll i smord och bröad form och grädda kakan ca 17 min i 180 grader. Låt svalna.

Häll alla ingredienser till glasyren i en skål och rör ihop. Bred glasyren på kakan och dekorera med ringlad chokladsås eller krossad choklad.

Kakan bör få svalna ordentligt och stå till sig åtminstone ett par timmar, annars blir den lite väl kladdig och sockret hinner inte smälta helt. Allra godast är den nog ändå dagen efter... :) Alternativt kan man nog grädda den några minuter till. God är den i alla fall :)

1 kommentar:

E-S sa...

Mmm... Den här är ju bara så supergod! Och just den på bilden var nog lite extra god eftersom den var så fin!