fredag, januari 09, 2009

Bakad PotatisBakad Potatis har för mig alltid varit något fint och lyxigt och alldeles underbart. Men när jag fått en del omvärldskunskap har jag insett att den inte har samma status i resten av världen. Den hör till stenåldern eller är något man får serverat på fiken i samma kategori som sunkig sallad och kladdig paj...


Illa tycker jag. Bakad potatis är något av det godaste som finns och äts med fördel som enklare rätt när man inte känner att man behöver en hel måltid. För mig skulle det räcka med ett halvt paket Bregott i min potatis, men Arlas tomat & basilika-kryddade lättcreme fraiche är också riktigt riktigt bra! Just nu befinner jag mig på fel breddgrad, men Milkos sweet chili-creme fraiche är en gammal hit!

5 kommentarer:

Daniel Roos sa...

Gillar den där creme fraichen också har den i min köttfärssås. Jätte fin nyprsdessert också. Må så gott mvh Daniel

Christoffersmat sa...

Vilken fin blogg.Med vänlig hälsning Christoffer

E-S sa...

Daniel: Ja, visst är den god i köttfärssåsen! Brukar också peta ner den då jag vill lyxa till köttfärssåsen lite :)

Christoffer: Tack detsamma :)

Josse sa...

Bakad potatis är galet gott, min favorit är gegga av creme fraiche, bacon, paprika, pressad vitlök och kryddor efter smak (jag brukar oftast ta italiensksalladskrydda, chilipeppar, paprikapulver och cayennepeppar)
smaskens säger jag bara;)

Cia sa...

Oj, vad många tips! Creme fraiche i köttfärssåsen har jag inte testat, men det kanske man borde... Och Josses röra till potatisen låter ju inte heller helt fel :)