fredag, oktober 17, 2008

Rödvinssås

Äntligen är det fredag och självklart blir det god fredagsmat! Älgen är ute ur frysen och har precis påbörjat sin upptining. Potatisarna ska inhandlas och förvandlas till klyftisas. Fetaosten ska smulas och blandas med resten av salladen, och sist men inte minst ska det tillagas rödvinssås!

Nej det blir inte älgrecept utan rödvinssås-recept. Har länge lovat Cia att jag ska lägga upp receptet och som man säger: Bättre sent än aldrig :)

Till ca 8 portioner:

2 schalottenlökar
4 dl rödvin
1 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
1 msk majsstärkelse
100 g rumstemp smör

Så här gör du:

Skala och finhacka löken. Koka löken tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och vitpeppar ca 5 min. Vispa sen ner maizena utrört i lite vatten. Sist men inte minst rör du ner smöret!

Have a nice weekend!

2 kommentarer:

Cia sa...

Ja fy fan vad jag har längtat efter rödvinssåsen :) Vår frys la av häromdagen så allt vårt älgkött är transporterar till Oscars pappa för förvaring så länge, men sen så! Jag har faktiskt en del rödvinssås som nu-för-tiden-icke-befintlig-is i den icke-kalla frysen också...

Cia sa...

Nej nu blev det fel, jag har inte rödvinssås i frysen utan bara enkelt vanligt hederligt rödvin :)