Polkagrisar
Kan någon förstå i hur många år jag velat göra egna polkagrisar? Det började antagligen med Kajsa Kavat på tv, och att få se hur karamelltillverkning går till på riktigt i Källers Karamellfabrik gjorde att behovet växte ännu mer. Men det var nog inte förrän jag började läsa farmors kokböcker från pärm till pärm någon gång i lågstadieåldern och hittade ett recept (!)som jag verkligen verkligen verkligen ville göra egna polkagrisar! Jag hade lugnt tagit på mig hela arbete själv (om jag lyckats är en annan fråga), Kajsa Kavat kunde ju! Tyvärr kan man inte göra polkagrisar på en vanliga bänkskiva utan man behöver helst en marmorskiva, och det fanns inte hemma hos mig...
Men! Nu har jag flyttat till ett eget fint kök och här är det stenbänkskiva (om det är marmor kan jag inte svara på). Frågan är nu bara om jag ska våga mig på att försöka med egna karameller... Vad tror ni? Är det någon som provat? Och lyckats?
Varför heter det POLKAGRISAR egentligen. Vad har dans och djur med godis att göra?
bild:www.barnbokhandeln.com
3 kommentarer:
Vi gjorde det i skolan och lyckades bra, fast då hade vi ju alla tänkbara proffsgrejor... Testa! :-)
/Maria
Oj, vilka proffsgrejer behöver man då?
Nja, jag tänkte mest på riktiga termometerar, marmorbord och krokar och sånt... Men jag tror säkert att man klarar av det hemma med!
/M
Skicka en kommentar