Botten = vanlig sockerkaka i grunden:
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50-75 g smält smör
1 dl vatten eller mjölk
3 dl skalad och hackad rabarber
3 dl jordgubbar i små bitar
Garnering
Vispad grädde
Fina färska jordgubbar
Smält smöret och blanda med mjölken/vattnet. Vispa ägg och socker pösigt, blanda i de torra ingredienserna och sen i med smöret. Häll i smord och bröad form. Skala, skölj och hacka rabarber och joedgubbar. Pudra med lite potatismjöl så att det inte blir alltför blött och strö sedan ner rabarber och jordgubbar i formen. Grädda i 175 grader i ca 50 min - 1 h.
Låt svalna, dela kakan i 2 delar.
Mosa sedan några dl jordgubbar, blanda med vispad grädde (ta inte all jordgubbssaft om det verkar bli för blött) och bred på underdelen. Lägg på locket, garnera med grädde och jordgubbar.
Alternativt tips!
Om man inte vill göra tårta av botten så kan jag även rekommendera att äta kakan som den är. Alternativt kan man utesluta jordgubbarna och pudra den hackade rabarbern med kanel också - mycket gott och saftigt blir det med!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar